Project

General

Profile

Uppdatering 2013-07-04

Vad som hänt från Ellens sida sedan förra uppdateringen (2013-06-28)
Added by Ellen Arvidsson about 7 years ago

Sedan förra veckan så har webbplatsens utseende börjat bli mer och mer färdigställt i enlighet med gränssnittsskissen i issue #1027.
Nu finns följande funktioner:
 • Ett child-tema är skapat för att underlätta arbetet.
 • Versionshantering via git är påbörjat och fortlöper under arbetets gång.
 • Nyhetslflöde på förstasidan med de senaste fyra posterna från kategorin "Nyheter".
 • Varje nyhet följs av de första 20 orden i inlägget. Finns fler ord kapas texten och markerar att det finns mer att läsa.
 • Två widgets som länkar till sidorna "Påverka" och "Studiesocialt" finns bredvid detta nyhetsflöde.
 • En högerspalt med bildlänk till tentaarkiv, flöde för kategorin "Händer på campus", samt bildlänkar till Facebook respektive Twitter.
 • Varje sida har en menyrad med de sidor som finns under samma huvudsida. Exempelvis innehåller sidomenyn "Påverka" länkar till "Påverka", "Påverka Kåren", "Påverka utbildning" och "Studentpolitik". Detta för att underlätta vid navigering.
 • Alla sidor och kategorier är skapade och väntar på att fyllas med information.
Att göra:
 • Göra sidan mer dynamisk då den i nuläget inte är optimal på denna punkt.
 • Undersöka hur jag flyttar meta för en post från att ligga i vänsterspalt till att ligga mer "inbakat" i en post (exempelvis i slutet).
 • Börja jobba på iFrames för Tentaarkiv och Dokumentarkiv.
 • Snygga till footern. Tanken att ha alla sidor samlade där var bra, men fungerar inte lika bra i utförandet. Det blir för mycket på ett ställe helt enkelt.
Funderingar:
 • Inte så många just nu, har väl en rätt bra idé om vad jag har att göra. Kan ha missat ett par att-görapunkter ovan.
 • Sidan ligger fortfarande uppe på wordpress.derpy.se för den som vill kika.

Comments

Added by Martin Bagge - brother about 7 years ago

Nyhetslflöde på förstasidan med de senaste fyra posterna från kategorin "Nyheter".

Typ så här.
Nyhet 1
Nyhet 2 (postad något tidigare än 1)
Nyhet 3 (postad något tidigare än 2)
Nyhet 4 (postad något tidigare än 3)
Nyhet 5 (postad något tidigare än 4)
Nyhet 6 (postad något tidigare än 5)

Då kommer Nyhet 1, Nyhet 2, Nyhet 3 och Nyhet 4 att visas främst. Om dessa fyra har en livstid på säg två dagar och Nyhet 5 har en livstid på tre veckor (kallelse till FUM?) så kommer den att puttas bort från relevansen och på så sätt prioriteras ned automatiskt. Borde finnas något smartare sätt att hantera detta tycker jag, som inte i sig innebär att de som postar inläggen måste synca ihop sig i vilken ordning de postar saker och ting).

Varje nyhet följs av de första 20 orden i inlägget. Finns fler ord kapas texten och markerar att det finns mer att läsa.

Är det komplicerat att använda ingress-funktionen i wordpress istället?
Vet inte var måttet 20 ord kommer från iofs.

"Påverka Kåren"

"Kåren" är inte en förkortning vi brukar använda (arv från HSK? =)). "BSK" eller "Studentkåren" anges bland annat i den grafiska manualen

En annan apekt på just den rubriken är att den odlar ett vi<->dom-förhållande mellan studenter, medlemmar och engagerade som jag inte tror är hälsosamt.

Added by Ellen Arvidsson about 7 years ago

Svar till Bagge:

Nyhetsflödet:
Ja, där sa du någonting. Troligtvis kommer denna nyhet däremot att markeras som sticky och därför visas upp i slideshowen, vilket i så fall skulle öka synligheten för inlägget. I nuläget vet jag inte riktigt hur möjligheterna ser ut att kunna göra en annan lösning. Tänkte på samma sak gällande "Händer på campus".

"20 ord":
Jag kollade närmare på det igår och hittade en fin knapp som insertar en more-tagg där författaren själv vill ha den. Taggen går även att använda i kombination med dessa 20 ord. Låt oss säga att den som skriver har gjort en riktigt lång post men glömmer att klicka på knappen för more-taggen. Troligtvis (jag har inte testat, så jag kan inte säga det till 100%) hämtas då hela inlägget till boxen för nyhetsflödet, vilket skulle göra att det, fram tills det upptäcks, blir ett störande moment på förstasidan. Låter vi excerpt ligga kvar förhindras detta. Jag skulle däremot kunna ändra tillbaka så att det i så fall är de första 55 orden som visas.
Kort sagt: jag kan ta bort begränsningen på 20 ord helt så får man förlita sig på att personen som skriver kommer ihåg more-taggen, eller så utökar jag begränsningen till 55 ord om personen som skriver skulle glömma bort more-taggen. Oavsett så står more-taggen med i den FAQ som jag har börjat skriva.

"Kåren":
Jag har bara använt mig av de rubriker som jag skrev ned på mötet med BSK, så det är fullt möjligt att ändra dessa :) Det är även därifrån jag har fått uppdelningen av menyn.
Den grafiska manualen!!! <3 Den kanske jag borde ha bett om tidigare.. Varför stämmer inte hex-koden för den orangegula färgen överens med loggan i nuläget? oO Tog en printscreen på bilden och hämtade färgkoden därifrån, men det är inte samma som den i dokumentet. Spännande, men lätt att lösa i alla fall :) Samma sak gällande typsnittet.

Added by Oskar Emilsson almost 7 years ago

En punkt saknas på Att göra-listan, och det är Kalenderfunktionaliteten